Считаният за фаворит за нов треньор на Байерн или Ливърпул Шаби Алонсо няма да напусне лидера в германската Бундеслига Байер Леверкузен след края на този сезон, съобщи журналистът от вестник „The Times“ Пол Джойс.

Томас Тухел от Байерн и Юрген Клоп от Ливърпул няма да останат на треньорските си места след края на сезона, което накара клубните ръководства да започнат да търсят техни наследници. В момента Алонсо пък прави чудеса в Байер Леверкузен, който няма загуба през сезона и е убедителен лидер в Бундеслигата.

Почетният президент на Байерн Мюнхен – Ули Хьонес, призна, че баварците едва ли ще могат да вземат Алонсо: „Чувствам, че ще бъде много трудно да подпишем с Шаби Алонсо, да не кажа вероятно невъзможно. Със сигурност мога да си представя, че ще остане в Байер Леверкузен, за да продължи работата си. Той е по-склонен да остане в Байер Леверкузен предвид настоящите им успехи, защото не би искал да ги изостави. Да кажем, че ако имаше още две или три години успех, вероятно щеше да е по-лесно да го измъкнем оттам“.