Опитвайки се да спечели първа титла от 25 години насам, швейцарският Сервет загуби обжалването пред Спортния арбитражен съд (КАС) заради това, че не успя да картотекира двама играчи, с които подписа договори през януари.

Сервет, който през миналия месец отстрани Лудогорец от Лигата на конференциите, взе защитника на Арсенал Омар Рекик и нападателя на Лориен Басиру Н'Диайе с контракти под наем в опит да се пребори за първото място със защитаващия титлата си Йънг Бойс. Нито един от играчите не е включен в тима, тъй като ръководството не успя да актуализира списъка на състава с Швейцарската футболна лига до крайния срок в средата на февруари. КАС заяви, че е отхвърлил жалбата на тима след спешно изслушване миналия петък. Швейцарската лига пък коментира, че решението е "последица от нарушения от страна на клуба, а не на самите правила".

Сервет е равен по точки с Йънг Бойс при десет оставащи мача, но е на второ място заради по-лоша головата разлика. Клубът от Женева два пъти обяви фалит и два пъти беше понижен в по-долна дивизия по финансови причини, откакто спечели последната от 17-те си титли на Швейцария през 1999 година.

Последвайте каналите ни в: