Днес ще стане ясно името на победителя в 63-ата анкета “Футболист на годината”.

Церемонията започва в 18:00 часа и ще бъде излъчена на живо по Sportal.bg - партньор за прякото предаване за седма година, а сaмото студио ще стартира още в 17:00 часа.

На церемонията ще стане ясна призовата тройка при българските футболисти за 2023 година след гласуването на спортните журналисти. Ще бъдат отличени треньор №1 на България и неговите подгласници. Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за изминалата година - най-добър вратар, най-добър защитник, най- добър полузащитник, най-добър нападател, най-добър чужденец. Ще бъде връчена и наградата за най-прогресиращ млад играч в родния футбол. Ще бъде отличен и №1 на България в женския футбол.

За осма поредна година ще бъде връчена и специалната награда на Българската асоциация на спортните журналисти "Лъвско сърце – Трифон Иванов". За първа година по време на церемонията "Футболист на годината" ще бъдат наградени също футболист №1 и треньор №1 в минифутбола.

Очаква се националите да присъстват на церемонията, която ще се проведе в Hyatt Regency Sofia (площад „Васил Левски“), зала „Васил Левски“.

През последните две години наградата за “Фуболист на годината” стана притежание на Кирил Десподов, който отново е основният фаворит за приза.