Момчетата от елитния тим Лудогорец U15 завоюваха безапелационна победа с краен резултат 4:0 в контрола срещу по-големите съперници от Спартак (Пловдив) U16. „Зелените“ гостуваха на своите противници в последния мач от подготвителния лагер.

Резултатът бе открит още в деветата минута след първия съдийски сигнал. Точен за 1:0 бе Тимур Мустафа, който улучи мрежата след изстрел с глава. За попадението получи асистенция от Тодор Тодоров, който центрира от фланга.

Втория гол отбеляза Еди Дончев в 40-тата минута на срещата. Той се оказа най-съобразителен в наказателното поле отново след центрирана топка от фланга.

Калоян Георгиев нанесе третият точен изстрел във вратата на Спартак. Бяха изминали 63 минути от началото на мача, когато Калоян бе изведен сам срещу вратаря от Джем Андонов.

Точно 10 минути по-късно вратарят на „орлетата“ Александър Панайотов записа името си в мача, вкарвайки четвъртия гол за своя отбор от дузпа.

Доволен съм от старанието на момчетата. Има още какво да се желае при провеждането на атаките. Макар да не допуснахме попадение, ще работим за подобрение и във фаза защита“, коментира старши треньорът на Лудогорец U15 Милен Маринов.

 

Tимът на Лудогорец U16 записа убедителен успех срещу отбора на Спартак (Пловдив) U17. Контролната среща, която се игра в града под тепетата, сложи финал на 8-дневния подготвителен лагер на „зелените“ в Ягода.

Интригуващата среща предложи динамично първо полувреме и силна игра, в която „орлетата“ напълно успяха да надиграят своя противник на терена.

Първият гол падна само 30 секунди след първата съдийска свирка. Точен за попадението бе Димитър Мрънков след удар по диагонала.

Ключово включване за „зелените“ в срещата отбеляза Илиян Гатински. Второто попадение във вратата на Спартак дойде именно от играча, който отбеляза радко красив гол от далечна дистанция. Резултатът нарасна в осмата минута след началото на срещата.

Футболистът помогна и за третия гол, след като центрира топката от фланга. Кълбото засече Максим Минков за 3:0 в 15-тата минута.

Илиян Гатински отново улучи вратата на Спартак в 25-тата минута на мача, възползвайки се от отлично подаване на Мрънков.

Крайното 4:0 оформи Боян Иванов, отбелязвайки попадението с далечен шут.

През втората част от срещата оборотите и интензитетът на игра спаднаха. Вратарят на Лудогорец U16 успя да запази резултата, като на два пъти опази мрежата си суха при дузпи. Благодарение на своята игра, „зелените“ създадоха още голови ситуации.

Целият екип сме много доволни от тренировъчния процес по време на лагера в Ягода, където условията са на много високо ниво. Щастлив съм и от демонстрираната игра по време на мача. Успяхме да постигнем това, което търсихме в срещата, коментира гордият наставник на Лудогорец U16 Росен Маринов.