Капитанът на ЦСКА от последния златен дубъл от 1997 година Адалберт Зафиров коментира пред „Тема Спорт“ актуалните теми около "червените" след първата контрола в Турция, загубена от Корона (Киелце) с 0:2. 

Запитан за завръщането на тарана Фернандо Каранга, синът на Иван Зафиров – Копата, каза следното: „Честно да си призная, аз не харесвам много чужденците в ЦСКА, така че не мога да участвам в тази еуфория. Бих изпаднал в еуфория, ако вземем български централен нападател и с най-голямо удоволствие бих го коментирал. Не виждам до какво развитие на футбола ни доведоха в последните 15 години тези безброй нискокачествени чужденци".

"Бих се върнал в треньорството, но не и да напусна настоящата си работа. Защото в България думата футболен треньор не е хубава и не се уважава. Работиш 3-4 месеца, после седиш една година без ангажимент. Готов съм за ново предизвикателство, но задължително ще държа на сегашната си работа, за да мога да имам стабилност зад гърба си и да се наслаждавам на играта“, сподели още Зафиров.