Фенове на Спартак подкрепиха ръководството на клуба и застанаха на негова страна в задочния медиен спор с бившия треньор на тима Данаил Бачков. Те определиха думите на Бачков като “грозни” и ” незаслужени” нападки, които пък обявиха за “пример на аматьорщина и неглежираност”. Освен треньор, Бачков е и юноша и бивш играч на Спартак. Интересното е, че в самото ръковдство на Спартак няма хора, които исторически са свързани с клуба. Ето и целия текст на Фен клуб “Тодор Диев”:

От Фен клуб “Тодор Диев” при ПФК Спартак Пд, не можем да останем безучастни в престрелката между нашият любим отбор Спартак (Пловдив) и бившият ни футболист и треньор Данаил Бачков.
От новата история на клуба до момента, много известни и изтъкнати специалисти и доказани имена във футбола ни, са били начело на Спартак Пд! Досега нито един от тях не си е позволил да коментира, защо и как е бил освободен, да напада Ръководството и да прави разбор на отделни ръководители, кой и как си върши работата!
Винаги целите в Спартак Пд са били високи, независимо от периоди на срив, безпаричие и други странични фактори. Който е бил свързан по някакъв начин със Спартак Пд , се е убедил и добре разбира тежестта да изпълняваш каузата свързана с този славен Клуб! Ние няма как, а и не ни е работа да коментираме и анализираме спортно-техническите неща в нашия клуб, но не можем да позволим Ръководството на ПФК СПАРТАК ПД да бъде незаслужено обвинявано и нападано заради егото и др.фактори от хора, които са били свързани и които са получили цялото си израстване, благодарение на всички ръководители без изключение от възстановяването на ПФК Спартак Пд през 1982г. до ден днешен!
Ние трябва да бъдем пример за подрастващите деца и юноши от нашата школа и този начин на комуникация и нападки чрез медии и социалните мрежи към Ръководството на любимият ни отбор, по никакъв начин не помагат, а напротив показва един “пример” на аматьорщина и неглежираност!
Надяваме се това да бъде първата и последна публикация от наша страна по такива “грозни” и ” незаслужени” нападки, без значение от кой, към Ръкоководство и представители на Спартак Пд!
Пожелаваме успехи на всички, които ни желаят да постигнем целите си, а и на тези които Спартак Пд е дал шанс и подкрепа, да се изградят като личности!
Няма как да пропуснем и всички
“доброжелатели”, като ги успокоим, че добрите дни за нас тепърва предстоят!
Спартак Пд над всичко!
Историята продължава!
Само Спартак!