В шампионски стил Лудогорец U17 пречупи с 2:1 Левски на "Герена". Двубоят бе от програмата на XV кръг в първенството на Елитната юношеска група до 17 години. "Орлите" нанесоха своите удари в добавеното време на първата и на втората част.

До почивката Филип Гигов три пъти бе близо до гола. В първата от ситуациите той бе изведен очи в очи с вратаря на съперника, но стреля над напречната греда. След това негов удар с глава с мъка бе отразен от стража на домакините, а при третото положение бранител изби от голлинията. Превъзходството на разградчани принуди "сините" често да преминават границата на позволеното и в 40-та минута техен защитник бе отстранен от игра с втори жълт, респективно червен картон. Лудогорец откри в първата минута на продължението на редовните първи 45 минути. Тогава Елисей Съров бе повален в наказателното поле, а Станислав Витанов изпълни точно отсъдената дузпа за 1:0. При този резултат двата тима се оттеглиха за почивка.

След подновяването на играта опасен удар на Елисей Съров бе спасен от вратаря. Левски изравни в 80-та минута. Талантите на Шампионите довършиха съперника в третата минута на даденото от главния съдия продължение на двубоя. Тогава Георги Пенев стреля ефектно от воле от границата на наказателното поле и прати топката неспасяемо в мрежата.

Много съм доволен от успеха и поздравявам момчетата. Тази победа може да се окаже много важна крачка по пътя към титлата. Особено силно бе представянето ни през първата част, когато бяхме почти перфектни в игровите си действия и създадохме отлични голови ситуации, от които трябваше по-рано да затворим мача, коментира старши треньорът Мартин Цирков след успеха.

 


ВИДЕО РЕПОРТАЖ

 

 

Лудогорец III победи с 1:0 Локомотив (Русе) в отложен мач от IX кръг на първенството в Североизточна Трета лига. Разградчани гостуваха за двубоя и могат да съжаляват, че спечелиха с минимална разлика, защото създадоха много и добри ситуации за гол.

Още в 5-та минута Кристиян Николов излезе сам срещу вратаря на домакините и стреля, но ударът му бе отразен. В 12-та минута от подобна ситуация Димитър Иванов стреля над вратата. В 16-та минута и Петър Кирев пропусна след центриране на Кристиян Николов. В 22-та минута Кристиян Николов бе изведен сам, в чиста позиция, но не успя да реализира. В 40-та минута Николай Николов се справи със стража на Локомотив, но защитник изби от голлинията. Първото полувреме завърши без голове.

След подновяването на играта Антонио Попов остана очи в очи с вратаря в 55-та минута, но не намери очертанията на вратата. Пет минути по-късно и Димитър Иванов не успя да реализира от изгодна ситуация. В 70-та минута Петър Кирев най-накрая увенча добрата игра на отбора с гол, който донесе трите точки на талантите на Шампионите.

Въпреки тежкия терен, днес играхме силно и на високо ниво. Поздравявам момчетата за представянето им. Радващо е, че сздаваме толкова много положения, но трябва да сме по-точни при заврършващия удар. Трява на тренировките да работим допълнително върху този компонент от играта, коментира старши треньорът Захари Сираков след края на срещата.