Отборите на Балкан и ЦСКА се изправят един срещу друг в дербито на десетия кръг в Националната баскетболна лига. Два от най-добрите тимове в родния баскетболен елит ще премерят сили днес от 13:00 часа на територията на шампионите в зала “Арена Ботевград”. Мачът е повторение на миналогодишния полуфинал в плейофите на първенството.

Ботевградчани все още нямат поражение пред своите привърженици от началото на сезона в НБЛ и ФИБА Къп, като единственото изключение е загубения двубой за Суперкупата от Левски в началото на октомври. След това момчетата на Петър Златанович записаха осем поредни победи на свой терен. Шампионите обаче не се намират в добра форма напоследък с три загуби в последните си четири мача, като всяко поражение дойде като гост - от Черноморец, Спортинг Лисабон и Берое.

От известно време насам пък ЦСКА редува силни със слаби мачове. Тимът на Росен Барчовски не успя да вземе гостуванията си на Рилски спортист и Черноморец, но пък надигра Спартак Плевен и Шумен. Както Sportal.bg съобщи по-рано тази седмица, при “армейците” се стигна и до това тимът да се раздели с гарда Маркъс Хамънд.

И двата отбора разполагат с еднакъв баланс от началото на сезона, като се намират на третото и четвъртото място в таблицата с по 6 победи и 3 загуби. ЦСКА вече записа две победи над Балкан в Ботевград през миналия сезон, но ботевградчани спечелиха последния дуел с 80:71 в средата на май по пътя към елиминирането на “червените” от плейофите в НБЛ.