Единственият българин с опит в битки по правилата на бокс с голи ръце Мариян Димитров зарадва хилядите екзалтирани зрители в “Арена София” с победа със съдийско решение над Йеджик Дурски на галавечерта BKFC България. Нашият боец в средна категория записа нокдаун на сметката си и цялостно доминираше в двубоя.

Старозагорецът е в изключително тежък боен график, защото това бе третата му битка за едва три месеца. През септември в родния си град той записа победа по правилата на бокса с голи ръце на галавечер, организирана от самия него. За да се подготви за BKFC той правеше спаринги с Тервел Пулев, а в ъгъла му за срещата с поляка бе легендата Стоян Саладинов.

Както е известно, Димитров стигна до мач за титла в ММА организацията Cage Warriors, но загуби от Лирой Дънкан, който сега е в UFC. Срещата му в Bellator пък така и не се състоя, а иначе той е шампион по борба и граплинг.

Йеджик Дурски пък имаше една победа и две поражения по правилата на бокса с голи ръце. Той дори е играл и ММА без ръкавици, с което подсказваше, че е много добре запознат с естественото на този тип битка. Полякът премина кастинга в България, организиран от Любомир Геджев, за да заслужи мястото си в бойната карта на BKFC в “Арена София”.

Първият рунд беше доста динамичен, макар и без изключително тежки попадения в актива на когото и да е. Димитров повече търсеше удари в тялото и демонстрираше отлично движение с краката. Към края на рунда вече носът на Дурски беше доста зачервен.

Българинът беше по-активният с водещия десен прав, а именно с нея разклати съперника при оставащи 50 секунди до края на втория рунд. Мариян обаче получи аркада над лявото око, но на паузата не изглеждаше притеснен.

Страхотно дясно кроше след перфекно изпълнение с крачка на ляво на Димитров прати съперника му в нокдаун. Той не спираше да нанася поражения в тялото на Дурски и приключи рунда с убедителна преднина в съдийските карти. Сякаш и двамата станаха по-пестеливи в следващата част, която беше най-добрата за поляка досега, макар да не нанесе някакви значителни щети на Мариян.

Два десни прави на българина поразклатиха противника му, а последваха и две леви крошета в ухото. Динамиката се завърна в играта на Димитров и той зарадва публиката в “Арена София”, която скандираше в негова полза в последните секунди.