Ергюнал Себахтин откри с победа 1/4-финалните битки от Европейското първенство по бокс до 22 години в Будва (Черна гора). Националът ни, който е вицешампион на Стария континент при мъжете, постигна убедителна победа над Салъх Оръч (Турция). Българинът се класира за полуфиналите и си гарантира минимум бронзово отличие, след като доминира на ринга и заслужено ликува с 4:1 съдийски гласа в негова полза.

Оги, както е известен Себахтин, проведе срещата с много движение и динамични серии от комбинации. Турчинът не успя да отговори на класата му, а това доведе и до логичния развой. На полуфиналите в петък (17.11) Ергюнал ще срещне Михал Поромбак (Молдова).

До края на деня ни очакват още четири мача с българско участие. В петата среща на ринг А, около 16:00 часа, ще се качи Радослав Росенов (60 кг). 5-кратният европейски шампион ще боксира със Стефан Чамович (Сърбия). Уилиам Чолов (75 кг) ще продължи битките за медали в деветия двубой от програмата срещу Дрилон Тачи. Срещата между 4-кратния ни европейски шампион и представителя на Косово се очаква около 17:00 часа.

На ринг Б, около 18:00 часа, в 13-ия мач за деня, ще видим и Кирил Борисов. В категория над 92 килограма той ще се изправи срещу Дилан Раич (Босна и Херцеговина). Българското участие ще затвори Ясен Радев (54 кг). Около 18:45 часа на ринг А той ще боксира с Алан Морозов (Естония).