В битка за 5 медала ще влязат националите ни на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години в Будва (Черна гора). Шампионатът на Стария континент продължава днес с мачовете от 1/4-финалите, като победа гарантира минимум бронзово отличие.

Програмата на ринг А ще открие европейския вицешампион Ергюнал Себахтин. В категория до 48 килограма той ще се изправи от 15:00 часа срещу Салъх Оръч (Турция). В петата среща за деня, около 16:00 часа на ринга ще се качи и Радослав Росенов (60 кг). 5-кратният европейски шампион ще боксира със Стефан Чамович (Сърбия). Уилиам Чолов (75 кг) ще продължи битките за медали в деветия двубой от програмата срещу Дрилон Тачи. Срещата между 4-кратния ни европейски шампион и представителя на Косово се очаква около 17:00 часа.

На ринг Б, около 18:00 часа, в 13-ия мач за деня, ще видим и Кирил Борисов. В категория над 92 килограма той ще се изправи срещу Дилан Раич (Босна и Херцеговина). Българското участие ще затвори Ясен Радев (54 кг). Около 18:45 часа на ринг А той ще боксира с Алан Морозов (Естония).