Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс отново се изправят срещу Голдън Стейт Уориърс във втория от общо четирите мача между двата тима в редовния сезон на НБА. “Кралете” гостуват на седемкратните шампиони тази нощ от 4:00 часа българско време в “Чейс Сентър” в Сан Франциско.

Сакраменто и Голдън Стейт вече премериха сили веднъж от старта на кампанията, като “воините” спечелиха двубоя в залата на Кингс със 122:114 след поредното блестящо представяне на Стеф Къри. Плеймейкърът на Уориърс отбеляза 41 точки за успеха на своя тим и удължи силната си серия срещу този съперник, след като наниза и 50 точки в решителния седми мач от миналогодишната плейофна серия, спечелен отново от ГСУ.

Александър Везенков пък трупа солидни изяви в първите си мачове отвъд океана. След като в дебюта си българският национал реализира 8 точки срещу Юта Джаз, след това той на два пъти достигна двуцифрения актив - 10 точки срещу Уориърс и 11 срещу Лос Анджелис Лейкърс. Тази нощ извън ротацията на “кралете” отново ще бъде Трей Лайлс, така че Везенков за пореден път ще се включи от пейката на мястото на Кийгън Мъри.

Голямата липса за “кралете” обаче ще бъде тази на звездата на тима Ди’Аарън Фокс, който пропуска следващите няколко мача на отбора си заради изкълчен глезен. Плеймейкърът получи травмата в края на двубоя срещу Лейкърс, но доигра срещата и завърши с 37 точки за победата. Срещу Голдън Стейт Фокс отново бе най-резултатен за Кингс - 39 точки.

Момчетата на Стив Кър пък записаха отличен старт на сезона и записаха само една загуба, след като спечелиха мачовете си с Кингс, Хюстън и Ню Орлиънс, допускайки поражение от Финикс. При “воините” няма проблем с травми, като този път на терена ще бъде и Дреймънд Грийн, който пропусна първия мач със Сакраменто.