Оттеглилият се съвсем наскоро от родния футбол и съдийство - Станислав Тодоров, говори в предаването "Домът на футбола" за периода си като съдия. Тодоров акцентира, че му се иска повечето български съдии да имат по-голямо самочувствие и увереност и оповести, че се занимава с треньорство на малки футболисти.

"Да кажа честно, бях се подготвил да знам, че няма да ми има името в следващи наряди още преди 2 години, когато бях на 45. Тогава такава беше възрастта и после го удължиха. Затова се захванах с треньорството на малки деца", започна той.

"Все още не съм правил равносметка, тъй като съм много ангажиран. Занимавам се с деца, карам Б-лиценз и ангажиментите не са ми спрели. Имам същата динамика, която имах. Двете са коренно различни. Това да си треньор на малки деца е отговорност голяма. Обучаваме малките и ги учим на дисциплина и възпитание. Това обяснявам и на тях, че футболните съдии са хора и грешките са част от играта и грешките се приемат".

"В живота, когато се хвана с нещо, гоня най-високата цел, но никога не съм си мислил, че ще изкарам 21 години в съдийството. Да си Съдия №1 в България е възнаграждение на труда, който си положил".

"Водещите отбори, когато играят, са най-запомнящите двубой - Левски, ЦСКА и Лудогорец. Това са двубоите с по-високо напрежение и най-голям заряд. Най-важният принцип ми е бил да следвам вътрешния си глас. Това, което ми идва отвътре, това съм следвал. Това е най-важното нещо, което искам да предам на младите съдии. Да бъдат себе си и да следват мечтите си", продължи Тодоров.

"За компенсирането е въпрос на психика и когато направим грешка, трябва да изпием горчивата чаша. Не трябва да има компенсация, тъй като това води до втора грешка. Това няма как да се избегне, тъй като е човешки фактор".

"ВАР е нещо полезно за съдийството. Както казва УЕФА, това удължава живота на съдията. Все пак има решения във ВАР, които не мога да приема. Главният съдия е един и той е на терена".

"Съдиите трябва да имат повече самочувствие и подкрепа. Не съм мислил за бъдещето, но искам да остана в съдийството и да помагам на младите съдии, както и на младите футболисти. С това ми се занимава. Разбира се, че ще следя българското първенство", завърши избираният 4 пъти за Съдия на годината у нас" завърши рефера.