Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри сподели оценката си за играта му в двубоя срещу бившия шампион на UFC Франсис Нгану. Според британецът, това е била една от най-трудните битки за него от много години насам и се е оказала напълно различна от това, което той и феновете на спорта са очаквали.

Припомняме, че на 28-и октомври в Фюри победи Нгану със спорно разделно съдийско решение, след като беше пратен в нокдаун в третия рунд. Сблъсъкът се изигра в Рияд, Саудитска Арабия.

„Това не беше най-доброто ми представяне, но няма да се оправдавам“, каза Фюри пред iFL TV. - Имах добра подготовка, няма кого да обвинявам. Беше трудна битка. Трябваше да стана от пода, за да спечеля. Нямам извинения. Да, това не беше най-доброто представяне, но няма нужда да омаловажавам съперника. Ти си толкова добър, колкото противникът ти позволява да бъдеш, това е всичко"

„Ако бях слушал пресата и така наречените боксови експерти: „О, това е лесна битка, това е несъответствие, това не си струва да се гледа“, тогава нямаше да мога да спечеля тази среща. Не го подцених и се подготвих максимално добре“, добави Краля на циганите.

„Не знаехме колко е добър. Нямаше видеоклипове, никога не съм го виждал като боксьор, това е всичко. Така че, той беше много по-неудобен опонент, отколкото си мислех. Не се движеше право към мен, а беше просто неудобен. Беше добър в това, което правеше, признавам го. Той ми даде по-трудна битка от всеки друг боксьор през последните десет години. Мисля, че това беше най-тежката ми битка от години"

Последвайте канала ни в