Официалният сайт на Нефтохимик 2010 (Бургас) продължава да представя съперниците на носителя на титлата на България в квалификациите за Шампионската лига. Ще се проведе турнир от първата фаза от петък до неделя (27-и до 29-и октомври) в бургаската зала „Младост“. Ред е на 19-кратния първенец на Унгария Фино (Капошвар), който е вдигал 18 пъти Купата на страната.

Сръбският треньор Слободан Праклячич е изправен на тръни заради контузиите на един от основните си състезатели – Ермес Кеведо. 26-годишният посрещач, който може да играе и като диагонал, пропусна последния мач – 3:0 над Дунайварош у дома в първенството, заради травма в рамото. Кубинецът, който има обичая да носи очила в полето, не е играл досега при четирите успеха без загубен гейм в унгарското първенство. В стартовата шестица го заменя Патрик Хубичка.

В последния двубой пък треньорът Праклячич запази за Бургас аса Арпад Бароти. Диагоналът, който онзи ден навърши 32 години, е полуфиналист в Шампионската лига за сезон 2021/2022 с екипа на полския гранд Ястржембски Венгел. За 2016-а пък Бароти е носител на Купата на СЕV с Берлин РВ. Освен това един от разпределителите – Мартон Зарка, този месец претърпя сътресение на мозъка, което все още дава отражение.

Нефтохимик играе с Фино (Капошвар) в събота (28 октомври) от 20,00 часа втв втория си мач в турнира.

Това е актуалният състав на унгарския шампион Фино (Капошвар):

Разпределители: Балинт Маджар, Мартон Зарка, Балинт Лачо

Диагонали: Арпад Бароти, Акош Калмар

Посрещачи: Патрик Хубичка, Ермес Кеведо (Куба), Габор Бьогьоли, Габор Тот

Централни блокировачи: Бенце Иван, Томас Лескай (Куба), Степан Новоселов (Русия)

Либера: Бенце Бозоки, Балинт Ейордьог.

Последвайте канала ни в