Лудогорец U17 пречупи с 2:0 Славия в мач от XI кръг на първенството в Елитната юношеска група до 17 години. Срещата се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли".

Мачът започна добре за талантите на Шампионите. Те откриха резултата още в 2-та минута, след като Филип Гигов засече добре с глава центриране на Крис Иванов и прати топката в мрежата. В 25-та минута Георги Пенев оформи крайното 2:0, отново с глава. Асистенцията бе на Светослав Тодоров. До почивката добра възможност се откри пред Янко Ажуани, но ударът му премина край вратата.

През второто полувреме вратарят на гостите спаси опасен удар на Филип Гигов, а Александър Валяков от изгодна ситуация стреля на сантиметри от целта.

Доволен съм от началото на мача. Бързо открихме, а малко след това и удвоихме преднината си. През първото полувреме контролирахме събитията на терена. През второто обаче имаше известно отпускане и отстъпихме инициативата на съперника, което не бива да допускаме в следващите срещи, коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът Мартин Цирков.

Лудогорец U16 II отнесе с 10:2 Дунав (Сливо поле) в мач от първенството на зона Русе за юноши младша възраст. Момчетата на Пламен Петров гостуваха за двубоя. Отличи се Георги Богомилов, който заби 5 гола.

Домакините откриха резултата в 7-та минута. В 11-та минута Георги Богомилов изравни. В 31-та минута Габриел Русев вкара за 2:1, а в 34-та Георги Богомилов направи 3:1.При този резултат завърши първото полувреме.

След подновяването на играта две попадения на Георги Богомилов в 41-та и 44-та минута доведоха аванса на разградчани до 5:1. Дунав намали на 5:2 от дузпа в 50-та минута. В 54-та минута Станимир Николов се разписа за 6:2, а в 59-та Георги Богомилов бе точен за 7:2. Крайното 10:2 бе оформено след голове на Арда Мустафа, Даниел Петков и Станимир Николов, съответно в 66-та, 72-та и 74-та минута.

При този резултат няма какво толкова да се каже. Разликата в класите бе сериозна, а превъзходството си на терена - категорично, коментира старши треньорът Пламен Петров след края на двубоя.  

Лудогорец III разби с 5:2 Бенковски (Исперих) в мач от X кръг на първенството в Североизточна Трета лига. Срещата се игра на стадион "Гнездо на орли".

Гостите откриха резултата в 20-та минута. В 35-та минута разградчани изравниха чрез Димитър Иванов, който засече центриране от фланга на Николай Николов. В 42-та минута бранител на съперника повали Александър Маринов в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Георги Караиванов и изпълни точно за 2:1. В 45-та минута Бенковски успя да изравни резултата и първото полувреме завърши 2:2.

През второто "орлите" отново поведоха в 57-та минута, като Антонио Попов прати топката в мрежата със задна ножица. В 65-та минута Никола Тодоров можеше да се разпише от добра ситуация, но стражът на гостите спаси. В 77-та минута Николай Николов направи резултата 4:2 след самостоятелен пробив. В 81-та минута Мартин Станчев изведе Константин Димитров зад защитата и крилото оформи крайното 5:2.

Момчетата са раздадоха и играха добре. През първото полувреме нямаше настроение в отбора, липсваше ни и увереност, което е обяснимо, защото още преживяваме отпадането от Младежката Шампионска лига. През второто подобрихме значително представянето си и стигнахме до категоричен успех, коментира след края на срещата старши треньорът Захари Сираков.