Ботев U17 с трети пореден успех - победи Черно море във Варна

Юношите на Ботев (Пловдив) до 17-годишна възраст постигнаха забележителен успех с 2:0 при визитата си над лидера в класирането на Елитната Група (U17) - Черно море.

Младите "ботевисти" тотално надиграха своите връстници от Черно Море през всичките 90 минути на мача. В 10-тата минута на двубоя Кристиян Хаджиниколов удари напречната греда на гостите. В 14-тата минута, много спорно отсъждане на главния арбитър лиши "канарчетата" от дузпа и спести червен картон за играч на Черно Море.

Резултатът бе открит в 25-тата минута на мача след като Кристиян Хаджиниколов попари вратата на "моряците". В 30-тата минута, мощен удар на Мартин Георгиев бе отразен от вратаря на Черно Море Георги Монев.

След почивката, натискът на ботевистите продължи. В 57-та минута, страхотен рейд на Никола Стрехин, който надбяга трима играчи на Черно Море направи резултата 2:0 в полза на Ботев. До края на срещата "моряците" не успяха да намерят път към вратата на Дениз Русев.

"Канарчетата" водени от Даниел Спасов и Борислав Караматев записаха трети пореден успех в шампионата след като в предните кръгове постигнаха победи над ЦСКА 1948 в Пловдив с 2:1 и над Етър (Велико Търново) с 1:0 в Търново.

 Във временното класиране "канарчетата" заемат 6-то място след изиграни 11 мача и актив от 17 точки. След паузата в елитното първенство, Ботев гостува на Славия. Двубоят е на 4-ти ноември в столицата.