Атанас Петров: Очаква ни един равностоен двубой с Левски

Старши треньорът на волейболният Нефтохимик 2010 Атанас Петров говори пред сайта на НВЛ преди минитурнира за Суперкупата на България, в който ще участват четири отбора. Бургазлии ще се изправят срещу Левски, докато другата двойка е между Хебър и Дея Спорт. Домакин на надпреварата е Бургас.

„Отборът върви по план, справяме се с дребни здравословни проблеми, които са част от работата. Лошото е, че не сме все още всички. Имаме хора, които бяха с националните отбори, но преди Суперкупата ще се съберем. Надявам се за една седмица да успеем да изгладим нещата, които остават за работа“, каза Петров относно кадровите проблеми в тима му.

В Нефтохимик се притесняват, че на старта няма да могат да използват Георги Петров, който още се възстановява след операция.

Относно предстоящия мач с Левски, наставникът на Нефтохимик каза: 

„Мисля, че ни очаква един равностоен двубой. На наша страна са опитът и домакинството. На страната на Левски е това, че отборът запази ядрото си от миналата година и ще бъдат по-сработени на този етап от подготовката. Така че ще бъде интересно, все пак мисля, че имаме сили да продължим“.

„Идеята на турнира с четири отбора е добра, но може би не за борба за Суперкупата, защото Суперкупата трябва да се излъчи от носителя на Купата на България и от шампиона. Може би в един друг турнир, с друго име, това щеше да е една много добра идея“, коментира той идеята за турнир за Суперкупата с участието на 4 отбора.

СНИМКИ: neftochimicvolley.com