Ръководството на ПФК Локомотив използва клубния сайт, за да направи официално съобщение, касаещо клубната политика относно изходящите трансфери. Повод за реакцията на черно-белите е появила се в различни сайтове “информация” за предстояща “сигурна” продажба на бразилската звезда Джовани:

Уважаеми Локомотивци,

Победният ход на любимия отбор продължава и това очевидно поражда желание за спекулации и опити за разбиване на прекрасната атмосфера, която сме изградили в клуба между ръководство, отбор и фенове.

Бихме искали да ви информираме, че последните “новини“ за изходящ трансфер на Джовани Бариани не отговарят на истината. В “Локомотив Пловдив“ не е пристигала оферта за Джовани, ръководството не е обсъждало негова продажба, дори напротив – намерението ни е да продължим заедно напред с победи и красиви игри.

Скъпи приятели в черно-бяло, от днес даваме възможност на всеки от вас, който има някакви въпроси, свързани с политиката на “Локомотив“ или поредните фалшиви медийни новини, да ги зададе официално на имейл: press@lokomotivpd.com. Ще получите точен и коректен отговор.

Не се поддавайте на провокации, продължаваме напред заедно – клуб, отбор и фенове.

От ръководството