Мажоритарният собственик на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич направи официално обръщение към феновете на отбора. В последните седмици се породи сериозно напрежение сред "жълто-черната" общност с оглед незадоволителните резултати. 

Припомняме , че "канарчетата" все още нямат победа от началото на сезона. Зингаревич е категоричен, че няма никакво намерение да продава клуба, след което обеща, че хората, които са свършили работата си некачествено, ще напуснат Ботев (Пд).

"Уважаеми ботевисти, в качеството си на мажоритарен собственик на Ботев (Пловдив) и с оглед последните събития, породили разбираемо напрежение сред "жълто-черната" общност, се обръщам към вас, за да ви уведомя за решенията, които взех:

На първо място искам да споделя, че нямам никакво намерение да продавам Ботев (Пловдив). За последните три години такива предложения са ми били отправяни многократно, като всяко едно от тях е било отказвано.

Второ - осъзнавам много добре какво означава Ботев за Пловдив, както и осъзнавам мястото, което в момента заема. Разбирам и своето място в създалата се ситуация, която съм решен да променя радикално.

Ще фокусирам изцяло вниманието си върху това да направя нужното Ботев (Пловдив) да заеме мястото, което му се полага, опирайки се на неговите традиции.

С оглед на това държа да ви уведомя, че ще бъде направен цялостен анализ на работата на всички отдели и служители в клуба, като всеки един от тях, който некачествено е свършил работата си, ще напусне нашия клуб.

Ще направя нужното вашето разочарование да остане в миналото и заедно да се радваме на бъдещите успехи на Ботев (Пловдив)", заяви Антон Зингаревич.