Слушай на живо: Черно море - Лудогорец

Черно море и Лудогорец се изправят един срещу друг в интригуващ сблъсък от шестия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Тича" е от 21:15 ч. и ще бъде ръководен от Радослав Гидженов.

Двата отбора влизат в срещата в отлично настроение. "Моряците" все още нямат загуба от началото на сезона и преди началото на този кръг деляха първото място с Локомотив (Пд), но след вчерашния успех на "черно-белите" тимът на Илиан Илиев е втори във временното класиране с актив от 13 точки. Варненци стартираха кампанията с равенство срещу Арда (3:3), след което записаха четири поредни победи. Последната беше постигната по категоричен начин - при гостуването в "Овча купел" с 5:1.

Със същия резултат пък Лудогорец разгроми Астана в третия квалификационен кръг на Лига Европа и си осигури среща с нидерландския гранд Аякс на прага на груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир. "Орлите" заличиха пасива си от първия мач срещу шампиона на Казахстан и демонстрираха по-висока класа в реванша и с общ резултат 6:3 продължиха напред в надпреварата.

Във вътрешното първенство разградчани започнаха сезона по ужасяващ начин, след като допуснаха загуба с 1:3 от новака Крумовград. След това обаче футболистите на Ивайло Петев показаха истинското си лице и наредиха три последователни победи, в които отбелязаха цели 13 гола и не допуснаха нито един. "Зелените" се наложиха над Етър (5:0), Ботев Враца (5:0) и ЦСКА - София (3:0).

31

Черно море се надява днес да прекъсне кошмарната си шампионатна серия срещу Лудогорец. "Моряците" имат осем поредни загуби срещу шампионите, а в последните 11 двубоя помежду им са записали 10 поражения и едно равенство. От началото на кампанията играчите на Илиев показват постоянство, а със сигурност впечатление с представянето си прави Матеус Машадо, който е и голмайсторът на тима до момента.

През седмицата варненци преподписаха с един от най-перспективните си юноши - централният защитник Росен Стефанов, а капитанът Даниел Димов ще пропусне днешната среща заради контузия.

Ивайло Петев няма да може да разчита на Ноа Сонко Сундберг, който си изкара червен картон срещу ЦСКА - София и получи наказание от два мача. Възможно е наставникът на „орлите“ да направи някои рокади с цел да съхрани силите на част от титулярите за предстоящия важен сблъсък с Аякс идния четвъртък.

33

ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ: Дюлгеров, Панов, Атанасов, Стефанов, Попов, Панайотов, Гарсия, Василев, Фернандес, Сула, Машадо

ЛУДОГОРЕЦ: Слуга, Фон Витри, Русо, Вердон, Сон, Гонсалвеш, Йорданов, Пзотровски, Десподов, Круз, Текпетей

СЪДИЯ: Радослав Гидженов
СТАДИОН: "Тича", Варна
НАЧАЛО: 21:15 часа