„Берое“ II загуби изключително драматично домакинството си на „Загорец“ в среща от III кръг на ЮИ Трета лига с 3:4. В средата на първата част двата тима си размениха по два бързи гола. В 22. минута Александър Петров се разписа с глава след центриране от корнер, а две минути по-късно Илиян Стоянов пое топката в своята половина, направи самостоятелен рейд и стреля от 25 м по земя, но ударът му бе блокиран от защитник. Топката обаче попадна в Стефанос Антониу, който отблизо покачи резултата. Гостите обаче изравниха още преди почивката с попадения в 29. и 37. минути.

„Берое“ отново поведе в резултата 15 минути след подновяване на играта. Илиян Стоянов бе изведен отдясно, опита центриране в пеналта, но топката рикошира в бранител и направи вратаря безпомощен – 3:2. „Загорец“ обаче обърна развоя с два безответни гола десетина минути преди края. Така „Берое“ II остана без точков актив след три изиграни срещи и в следващия кръг отборът гостува на „Локомотив“ (Пловдив) II. Срещата е насрочена за 27 август от 18 ч.

„Берое“ U17 пък спечели домакинството си на „Етър“ в Елитната група до 17 г. с 3:0. Момчетата на Иван Желев не оставиха шанс на съперника и владееха инициативата през целия двубой. Резултатът бе открит в 25. минута, когато Любослав Бойчев се разписа с глава след центриране в наказателното поле. В самия край на полувремето Владимир Сапунджиев прати топката в мрежата директно от пряк свободен удар, а крайното 3:0 оформи Валентин Йорданов в 62. минута след самостоятелен пробив.

Така „Берое“ U17 има 6 т. от първите 3 кръга и следващия мач на тима е на в сряда (23 август) от 17:30 в София срещу ЦСКА 1948.

Утре отборите на „Берое“ в Елитните групи до 15 г. и до 16 г. приемат връстниците си от „Локомотив“ (Пловдив), а срещите са в 10 ч. и в 12 ч. на Изкуствен терен.