Футболното развитие на един от големите таланти в школата на Янтра – Симеон Турлаков, ще продължи в Ботев (Пловдив).
Янтра даде сериозен старт на Турлаков. Той беше част от отборите на клуба при деца, юноши младша и старша възраст. От два сезона и половина насам младокът тренира с мъжкия отбор на Янтра, направи и официален дебют във Втора лига само на 14 години и 71 дни в двубой срещу Лудогорец II, което го превърна в най-младият български играч с минути в професионалния ни футбол.

 
 

 

Турлаков стана част и от националния отбор на България за своята възраст, като вече има изиграни осем международни срещи с националната фланелка.

Старши-треньорът на Янтра Вили Вуцов направи остър коментар срещу решението на младия футболист да смени своята клубна пренадлежност:

„Болезнена тема. Не мога да повярвам, че един млад играч на 18 години и преди това един млад играч на 15 години, на които им се дава шанс в първия отбор, поискат да си тръгнат. Те дезертират! Това е предателство! Георги избяга миналата седмица. Преди първия кръг му казах: „Оставаш, харесвам те“. Той без се обажда идва, събира си багажа и казва: „Аз си тръгвам“. А ние правим една дивотия, както и със Симеон, не можем да им благодарим. За какво да им благодарим? Симеон сме го взели на 15 години, аз го пускам два мача да му правя кеф на него, да правя кеф на публиката, да има някаква агитация, а той си взима багажа и вика: „Не съм щастлив“. Ми много си щастлив сега в Ботев (Пловдив)… Аз ги гледам, те са си жълто и черно, от 11-те в черно в първия отбор кога ще влезе да играе? Тук е в първия отбор с едни мъжкари. Има 8-9 момчета от Габрово. Докарахме един невероятен специалист в школата. Много станаха предателите. Един работи тук 2-3 години, първата му работа като си тръгна и отиде в големия гранд Севлиево е да открадне едно дете. Направо смешно. Някъде тая дума морал… Аз съм юноша на Левски, отраснал съм на „Герена“, готов съм да работя без пари в Левски. През какви ли не отбори съм минал. За Левски да работя и без пари винаги ми е било некоментируемо. А ти да си в Янтра и да си затвориш вратата, да искаш да играеш футбол и да отидеш в Севлиево… На мен ми е смешно! От мъжкия отбор в „Б“ група да отидеш в U15 на Ботев, също ми е смешно. Който иска, да се сърди. Тия предатели, които ни предадоха, докато съществувам, ще опитам да напомням на хората в този клуб да не ги забравят, че са предатели. Предателят като те предаде един път, ще те предаде 101 пъти. Има един човек в Севлиево, играе покрай мен два-три мача, не е завъртял един телефон да се обади, скрил се в някакво село, нагазил лука навсякъде, изпокарал се с всички, бърбори, плюе по Янтра. Не ли те е срам, бе, човек? Задай си въпроса: „Какъв си ти, какъв съм аз?“. Тия, които тръгват срещу Янтра, няма да видят добро, да са спокойни“, завърши Вуцов.