Националният отбор на България за жени до 20 години записа още една загуба в Европейското първенство в Дивизия "Б", провеждащо се в Крайова, Румъния. Този път Словакия успя да победи възпитаничките на Маргарита Маринкова след 73:60 (16:14, 20:13, 24:15, 13:18), като това бе последният двубой от група "D", след който младите таланти имат в актива си победа и три загуби, завървайки на 4-а позиция, което ги изпраща в битка за местата от 9-то до 17-то.

Началните минути на първата част преминаха при изключително ниска успеваемост и за двата отбора, като словашките баскетболистки взеха минимален аванс рано в срещата чрез Камила Яросова и Наталия Филичка. Българките обаче бързо се върнаха в битката с главното действащо лице за тима на цялото Европейско - Илияна Георгиева. Така съставите се оттеглиха на полувремето при 16:14 за Словакия.

Виктория Иванова изравни за 16:16 в началото на вторите 10 минути, като не след дълго съперничките на представителния ни тим бързо си върнаха аванса. Александра Ердельова блесна, а нейният отбор без проблем дръпна в резултата, гарантирайки си двуцифрена преднина. С важна тройка на Микаела Дамянова нашите отново скъсиха дистанцията - при 28:23. В края на периода Словакия пак им избяга и се прибра със спокойствие при 36:27.

Словашките състезателки започнаха страхотно и след почивката, като си върнаха двуцифрения аванс и дори достигнаха до такъв от 20 точки. Цялата селекция на Никола Кроази успяваше да се справи с "трикольорите", които губеха изцяло контрол над мача, а с добри изяви най-вече блесна Нина Янстова. По доста комфортен начин нейният тим се прибра преди последните 10 минути при 60:42.

С 4 поредни точки Гергана Маданкова поведе своите във финалната четвърт. Нашите не спираха да се справят страхотно в заключителните минути на срещата и изглежда започваха да сътворяват обрат. Към средата на периода обаче техните съпернички се събудиха, вкарвайки няколко ключови точки, за да си върнат контрола над паркета. По този начин тимът на Словакия не остави шансове на родните националки и спечели със 73:60 въпреки добрите опити и победата в последната четвърт за българките.

Радина Илиева се оказа най-резултатна за България с 13 точки и 7 борби. Зад нея с по 11 се наредиха Ивана Бонева и Гергана Маданкова, а още 8 добави Виктория Иванова.

Ключова роля за словашкия отбор изигра Нина Янстова със своя дабъл-дабъл от 15 точки и 10 борби.