Левски и Арда се изправят един срещу друг в бараж за участие в Лигата на конференциите. Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" е от 19:00 часа и ще бъде ръководен от Радослав Гидженов.



Датата на мача породи много полемики, тъй като на два пъти беше сменяна. Първоначално от БФС обявиха, че срещата ще се проведе в неделя, а впоследствие я изместиха с ден по-рано. Това предизвика недоволството на "сините", които играха в сряда и щяха да имат само два дни за почивка. От футболната ни централа се съобразиха с искането на столичния клуб и решиха двубоят да остане за неделя.



От Арда обаче не бяха никак доволни от това решение, тъй като договорите на част от футболистите от състава изтичат в събота (10 юни). Има голяма вероятност все пак те да вземат участие в срещата с Левски. Става дума за Ласана Н'Диайе, Ел Мами Тетах и Умар Сако. Кърджалийци съобщиха, че ще подадат жалба във ФИФА срещу определената дата на баража.



Отборът на Елин Топузаков влиза в мача в серия от две поредни загуби - от Лудогорец (2:3) и от ЦСКА - София (0:2). Именно тези грешни стъпки лишиха "сините" от третото място и директно участие в евротурнирите, тъй като завършиха на 3 точки от ЦСКА 1948.



Арда се представи по страхотен начин в плейофната фаза и навакса изоставането си от Славия. Тимът, воден от Александър Тунчев, записа едно равенство и четири победи, с които измести именно "белите" от седмата позиция. 



Това е четвърти бараж за Левски, а до момента столичани са безгрешни в битките за Европа. В рамките на редовния сезон "сините" постигнаха два успеха над днешния си съперник и ще направят всичко възможно да затвърдят превъзходството си над отбора от Кърджали.



Наставникът на домакините няма да може да разчита на трайно контузените Билал Бари и Хосе Кордоба, както и на наказания Ноа Сонко Сундберг. Най-вероятно Роналдо, който получи травма преди мача с ЦСКА - София, също ще остане извън сметките на Топузаков.



Арда ще бъде без полузащитника Деян Лозев, който натрупа картони и трябва да изтърпи наказание от един двубой.

27

ЛЕВСКИ - АРДА

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ:

АРДА:

НАЧАЛО: 19:00 часа
СЪДИЯ: Радослав Гидженов
СТАДИОН: "Георги Аспарухов", София

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe