Само седмица, след като Тоно Калипо Калабрия Волей (Вибо Валентия) спечели промоция за участие в Суперлигата на Италия, президентът на тима Филипо Калипо обяви, че отборът няма да има мъжки отбор и ще развиват само младежки формации…

Президентът Пипо Калипо, съобщи чрез отворено писмо, че отборът на Тоно Калипо Калабрия Волей (Вибо Валентия) няма да вземе участие в Суперлигата на Италия през сезон 2023/2024.

Отворено писмо от президента Пипо Калипо

View this post on Instagram

A post shared by Volleyball.it (@it_volleyball)

“Тази година Тоно Калипо Калабрия Волей (Вибо Валентия) постигна изключителен подвиг и можем само да се гордеем с постигнатото. Изживяхме отново тръпката от триумфа и още веднъж благодаря на всички, които бяха част от този отбор, за тяхната отдаденост, упоритост и жертви, направени за постигането на тези резултати. Благодаря на всички наши поддръжници, които винаги са ни следвали с обич и всеотдайност и които се запалиха за това триумфално състезание. Днес обаче трябва да бъдем ясни при вземането на отговорни избори за бъдещето на цялата Callipo Group.

Настоящата икономическа ситуация има последици във всяка област и изисква от нас да вземем трудни решения, които никога не сме искали да вземем. Затова решихме да сложим край на дейностите по волейбол за мъже на високо ниво, като не участваме в първенството на Суперлигата 2023/2024 и също така се отказваме от правото да се регистрираме за други шампионати от Серия А за мъже.

Избор, който никога не сме искали да приемем, но който стана незаменим. Критичните проблеми, които характеризират икономическия сценарий на страната повече от година, ни накараха да проявим отговорност, насочена към защита на бъдещето на почти 500-те сътрудници, които работят с нашата група.

Това е рационален и внимателно обмислен избор, който, за съжаление, е в ущърб на подкрепата за Тоно Калипо Калабрия Волей (Вибо Валентия), финансирана почти изцяло от самата група. Въпреки големите жертви, пред които сме изправени, и важните инвестиции, направени за управлението на отборите и за адаптирането на инфраструктурата, за да можем да се конкурираме на най-високи нива, неохотно сме принудени да се отделим от проект, в който винаги сме силно вярвали и което ни позволи в продължение на 30 години, от които 22 години във елитната мъжка лига, гордо да представляваме Вибо Валентия и Калабрия в света на волейбола. Ние обаче искаме да гледаме в бъдещето с оптимизъм и ще го направим, като продължим проекта, предприет с нашия млад талант, за да продължим процеса на обучение в ценностите на спортното майсторство.

Искаме да благодарим на спортистите, треньорите, мениджърите, феновете и спонсорите, които бяха част от голямото семейство Калипо през тези 30 години на спортен успех. Оценяваме вашата подкрепа и очакваме вашето разбиране в този тъжен момент на преход. Уверени сме, че заедно ще успеем да преодолеем трудностите, характеризиращи този исторически период и да постигнем нови цели в света на волейбола.

Superlega: Callipo saluta la serie A... Nonostante la promozionehttps://t.co/r366wTvYxw pic.twitter.com/P1KDNghmQA

— Volleyball.it (@Volleyball_it) May 22, 2023

Филип Калипо президент Тон Калипо Калабрия Волейбол Вибо Валентия