Спартак Плевен и Черноморец излизат един срещу друг във втория мач от четвъртфиналната серия помежду си. Плевенчани приемат "акулите" тази вечер от 19:00 часа в зала "Балканстрой", а залогът в срещата е огромен - или тимът на Любомир Минчев ще изравни серията и ще спаси сезона си поне за момента, или бургазлии ще продължат към полуфиналите на първенството. За момента общият резултат в серията е 1-0 победи в полза на отбора на Васил Евтимов.

След като допусна повече от кошмарен старт и рано-рано изостана в двубоя с 0:15, Черноморец се осъзна и затегна защитата си, за да неутрализира натрупания си ранен пасив и впоследствие да достигне до една наистина комфортна победа с крайното 89:70. "Акулите" отбелязаха 14 тройки в мач №1, а освен това впечатлиха с цели 29 асистенции спрямо 13 грешки в нападение. От другата страна пък отборът на Спартак нямаше ден при стрелбата и пропусна общо 28 тройки (8/36) и също завърши срещата с 13 неточности в офанзивен план, но и с 12 завършващи подавания по-малко от съперника си.

Така тази вечер в зала "Балканстрой" ще ври и кипи. Тимът с най-много публика през редовния сезон очаква съоръжението отново да бъде пълно за най-важния си мач за кампанията. На терена обаче Спартак трябва да подобри две неща според един от лидерите на тима - Николай Стоянов, който сподели пред нашата медия, че отборът му е длъжен да стреля по-добре и да редуцира грешките си, ако иска да изравни серията. Крилото увери, че тимът му ще даде всичко от себе си, за да зарадва своите привърженици, от които очаква подкрепа в залата.

Спартак се превърна в един от най-добрите домакини в последните дни от редовния сезон, като отборът на Любо Минчев е в серия от пет поредни победи и в четири от тях е преминал границата от 100 отбелязани точки. Черноморец също си изпати в единствения мач в "Балканстрой" между двата тима този сезон, след като домакините от Плевен постигнаха победа с 84:77 в края на октомври, когато обаче ситуацията и при двата отбора беше доста по-различна спрямо сегашната.