Още едно специално посещение от НБА ще очаква Александър Везенков в Гърция. Шефовете на Сакраменто Кингс - генералният мениджър Монте МакНеър и вицепрезидентът на тима Фил Джабур ще пътуват за южната ни съседка, за да изгледат на живо изявите на българския национал в утрешното супер дерби с Панатинайкос в местното първенство. Срещата започва от 15:45 часа в Олимпийския комплекс в Атина, като Олимпиакос ще се опита да запази перфектния си актив от началото на сезона и да увеличи баланса си до 18-0. 

"In Athens tomorrow, the VP of player personnel Sacramento Kings, Phil Jabour, and the GM of the #nba team, Monte McNair. On Sunday, they will watch Sasha Vezenkov at the OAKA in the match between #OlympiacosBC and #paobc Jabour will also watch Lavrio-Olympiakos on Tuesday." https://t.co/xnBxVzHqGa

— Jillian Adge (@JillAdge) March 17, 2023

Както е известно, по време на турнира за Купата на Гърция през миналия месец помощник-треньорът на "кралете" Джей Траяно беше изпратен на остров Крит, за да види как Везенков извежда своя отбор към трофея, печелейки наградата за MVP на турнира със средните си показатели от 19.0 точки и 7.7 борби. Очаква се президентът на Кингс - Джабур, да остане в Гърция и за следващия мач на най-добрия българския баскетболист, който е във вторник от 19:15 срещу Лаврио. 

Везенков е смятан от мнозина за голямата звезда на европейския баскетбол в момента, и то заслужено. Българинът е най-добрият реализатор, най-добрият борец и водач по коефициент на полезно действие в Евролигата през настоящия, като наградата за MVP на сезона му изглежда в кърпа вързана. Олимпиакос пък е най-добрият отбор в турнира и в момента е лидер в класирането с актив от 21-8, като вече си осигури място в плейофите.

Отвъд океана пък отборът на Сакраменто изумява с представянето си през настоящия сезон, в който ще стопира сушата от 17 години без плейофно участие. "Кралете" извличат всички позитиви от привличането на Домантас Сабонис през миналото лято, като той оформи звездно дуо с Ди'Аарън Фокс и резултатите са видими - второ място в Западната конференция с баланс от 42-27.