Граждани от сдружение „Варна диша” и велоклуб „Спартак” във Варна се обявиха срещу колите и паркингите в Морската градина.

Вчера в Морската градина румънски гражданин при маневриране на паркинг удари дете и то загина на място. Паркинг в парка не може да има, категорична бяха гражданите. Те излизат на протест тази вечер  от 18,30 ч. пред Община Варна, пише bTV.

Според представителите на двете граждански организации отговорни за трагедията са правно-нормативният отдел на Община Варна и Варненският административен съд, защото е отменена заповед на кмета за спиране на движението на автомобили в морската градина. „Те премахване на знака B2, който е ясен за всички шофьори, че забранява влизането на МПС в двете посоки”, обясниха още гражданите. 

Колите в парка трябва задължително да бъдат спрени, защото създават риск за децата, а и зелените площи стават все по-малко, категорични са те.

Зам.-кметът на общината Тодор Иванов, обясни, че се борят срещу автомобилите – има поставени знаци, КПП-та и общинска полиция в морската градина. „Хората, които живеят, тук заведоха дела и се съобразихме с решението на съда за достъпа наколи”, обясни още зам.-кметът.