Отборът на Локомотив Пловдив до 16 години загуби от Марица в контролна среща играна на Лаута, научи Glas.bg. Наборът, воден от Георги Недевски, който наскоро с завърна от Турция, където помагаше на колега в прятелски турнир вмесо да тренира повереният му отбор, остъпи с 1:2. И трите гола обаче бяха дело на играчи на жълто-сините.

Отборът на Локо Пловдив, напуснат през този трансферен прозорец от двама футболисти в посока Ботев (ВИЖ ТУК) и един в посока Марица (ВИЖ ТУК), поведе с 1:0 с автогол след меле в наказателното поле на гостите. В края на полувремето Марица изравни чрез Мартин Манев, който се завърна в школата на Марица от тази на Ботев. През второто полувреме отново Манев реализира за 1:2.

Треньорът на жълто-сините Иван Михайлов определи контролата, като полезна. В състава се завърнаха общо 3-ма футболисти, които преди време напуснаха в посока Ботев и Локомотив. Привлечено бе и едно ново попълнение от школата на Верея. Отборът на Марица - младша възраст е съставен от играчи набор 2001 и 2002. Няколко от тях ще играят и за старшата възраст през пролетта.

"Липсва ни все още тактическа дисциплина, но момчетата имат качества и смятам, че за напред ще изградим добър отбор. Предстоят ни още няколко контроли до започването на шампионата" - коментира Михайлов пред Glas.bg.