Носителят на 20 титли от "Големия шлем" и световен номер 1 Новак Джокович все още не е обявил кога ще се завърне на корта, но организаторите на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам се надяват те да имат честта да го приветстват обратно в игра след фиаското в Мелбърн на Australian Open.

"Джокович е добре дошъл. Всяка година се свързваме с агента му, когато стане време за турнира ни. Така че той знае, че е добре дошъл. Просто обикновено обича да разпуска след Australian Open с каране на ски в началото на февруари и затова ни пропуска. Но сега мисля, че ще иска да се възстанови по друг начин от Australian Open", каза турнирният директор Рихард Крайчек.

"От спортна гледка точка ние се намираме в много добра позиция, дори Джокович да не дойде. Ако той не го направи, то тогава Даниил Медведев може да стане номер 1 именно в Ротердам", уточни той, с което загатна за потенциалната допълнителна мотивация за Ноле.

"Всеки има правото да се или да не се ваксинира. Тези неща не са задължителни в Нидерландия и съответно Джокович няма да наруши никакви правила. От години твърдя, че е най-великият за всички времена и ще бъде удоволствие да го приветстваме тази година", допълни Крайчек.

Ако Медведев спечели титлата в Australian Open, ще се доближи на само 90 точки до лидера в ранглистата Джокович и наистина може именно в Ротердам да го свали от върха. Турнирът започва на 7 февруари и ще се проведе пред празни трибуни, както беше миналата година, като руснакът е не само водач на схемата, но и най-голямата звезда в нея.

Джокович е участвал три пъти досега в Ротердам, но за последно чак през 2010 година.