В три мача бе определен новият шампион на "А" Национална волейболна група (А НВГ). Във финалната серия за сезон 2023/2024 се изправиха отборите на Люлин и Елит (Силистра). Двата тима си размениха по една победа в своите домакинства.

Столичният клуб бе категоричен в първия мач и не допусна гейм на съперника – 3:0. Във втората битка Елит показа много борбеност и желание. В емоционална и оспорвана среща, тимът от Силистра стигна до успеха след обрат от 0:1 до 3:1. По този начин отборът завърши първенството и като непобеден на свой терен.

След като финалната серия бе изравнена на 1-1 победи, се стигна до трети решителен мач (по регламент се играеше до 2 победи от 3 мача). Той се проведе на неутрален терен. Мачът за титлата бе насрочен в Етрополе, а местният клуб се погрижи за отличната организация и провеждане на срещата.

В нея Люлин отново се поздрави с чиста победа – 3:0. Така воденият от Деян Нинов отбор, съставен изцяло от юноши на клуба, спечели серията с 2-1 победи и придоби право на участие във Висшата лига през следващия сезон.

Колаж: БФВолейбол

Последвайте каналите ни в: