Отборът на Ню Орлиънс Пеликанс ще трепери до последно за своята голяма звезда Зайън Уилямсън. Тежкото крило се контузи в края на снощния двубой срещу Лос Анджелис Лейкърс от плей-ин турнира и засега не е ясно дали ще може да помогне на своя тим в мача срещу Сакраменто Кингс, който ще определи последния участник в плейофите на Западната конференция.

Made this video earlier but the key to Zion Williamson’s hamstring injury will be the severity which will dictate return

Tightness: Day to Day
Grade I: 1-2 weeks
Grade II: 3-6 weeks

Zion also has a history of hamstring strains pic.twitter.com/zljJn5Dx1O

— Dr. Evan Jeffries, DPT (@GameInjuryDoc) April 17, 2024

Уилямсън е с травма в бедрото, като днес ще премине през медицински прегледи. Той получи контузията веднага след като отбеляза 40-ата си точка в мача с “езерняците”, като помогна на тима си да изравни резултата при 95:95 в последните три минути. Без своя лидер на паркета обаче Ню Орлиънс не успя да се пребори за победата и допусна поражение със 106:110, което класира ЛА Лейкърс за плейофите.

Мачът между Ню Орлиънс и Сакраменто ще се проведе в събота от 4:30 часа българско време в “Смути Кинг Сентър”. Победителят от срещата ще се изправи срещу Оклахома Сити Тъндър в първия кръг на плейофите.

Последвайте каналите ни в: