Избраната под №1 в Драфта на женската НБА Кейтлин Кларк ще започне своята професионална кариера в отбора на Индиана Фивър. 22-годишната баскетболистка, за която се смята, че ще донесе свръх популярност на лигата, обаче ще може да заработи само $76 хиляди под формата на заплати в новобранския си сезон. За сравнение, талисманът на Денвър Нъгетс - Роки, печели $625 хиляди на година, а този на Атланта - Хоук, се сдобива с $600 хиляди. Средната заплата на талисманите в НБА е $60 хиляди.

Договорът на Кейтлин Кларк с Индиана е до 2027-а, като за целия период доготава тя ще има възможността да си заработи общо $338 хиляди. Все пак това не трябва да я тревожи толкова много, тъй като тя си спечели популярност на световно ниво и вече има достатъчно спонсорски сделки, които ѝ носят средно по $3 милиона годишно.

Кларк е най-голямото име в новия звезден небосклон в женския баскетбол, който трябва да изведе популярността на ЖНБА на съвсем друго ниво. Плеймейкърът на Фивър прекара четири години в Университета Айова, където се превърна в легенда и спечели купища от най-значимите индивидуални отличия.

Последвайте каналите ни в: