Бившият играч на Ботев Пд и ЦСКА – Тодор Тимонов сподели очакванията си пред “Мач Телеграф“ за предстоящата среща днес между двата тима за Купата на България. Той посочи коя фигура може да се окаже ключова в срещата и заяви, че вижда “жълто-черните“ на финал в турнира.

“С оглед на представянето в последно време и на двата отбора съм на мнение, че Ботев Пд може да вземе положителен резултат в София. Да, вече начело на ЦСКА не е Нестор Ел Маестро, а Стамен Белчев. Не знам дали проблемът е бил сърбина. “Червените“ не впечатляваха с това, което показваха в мачовете. В Пловдив стадионът ще бъде препълнен особено, ако Ботев вземе добър резултат на “Васил Левски“. Мисля, че “канарчетата” имат сили да отстранят ЦСКА.”

“Жълто-черните“ могат да достигнат до финал за Купата. Следя нещата и мога да кажа, че Ботев стои добре. Душан Керкез проучва всеки противник и във всяка среща излиза с определена схема и футболисти. Предполагам, че и сега ще бъде така и ще се опитат да се представят по-възможно най-добър начин. Онова 4:0 от последната среща не мисля, че ще повлияе по някакъв начин на този двубой. Оттогава минаха доста дни и има положително развитие в Ботев и отрицателно в играта на ЦСКА. Това ме кара да мисля, че играчите на Керкез ще се представят силно и ще отстранят “червените“.”

“Може да кажем, че е плюс за Ботев и фактът, че първата среща е в София, а реваншът – в Пловдив. Ако постигнат добър резултат в София, ще е по-лесно у дома след това“, заяви той. “Виждам положителни неща в играта в защитен план. Отборът не е допускал гол в четири мача. За мен Игонен не е на нивото на Ханкич към момента. Ханкич вдъхва увереност на тези пред него и това си личи. Ивелин Попов ще е важна фигура в редиците на “канарчетата“ и съм сигурен, че ще помогне на тима. Ботев Пд има всички шансове да продължи напред в турнира“, завърши той.