Полузащитникът на Арсенал Деклан Райс заяви, че предстоящият двубой с Байерн (Мюнхен) е прекрасна възможност тимът да отговори на разочарованието, което претърпя от Астън Вила в неделя. "Артилеристите" загубиха у дома с 0:2 от бирмингамци и вече изостават с две точки от лидера Манчестър Сити при оставащи само шест кръга до края на сезона в Англия. Победа щеше да качи Арсенал еднолично на върха и да спомогне за първа титла от 20 години.

Арсенал не е изгубил надежда за титлата, но същевременно продължава битката и в Шампионската лига. След първия четвъртфинален мач с Байерн в Лондон резултатът е 2:2.

"Това е перфектната възможност да покажем реакция. Нуждаем се от това в сряда вечер, защото е чудесна възможност да покажем характер и лидерски качества. Трябва да използваме този шанс и да се класираме за полуфиналите в Шампионската лига. Няма време да мислим за случилото се срещу Астън Вила. Това отмина, така е във футбола. Загубихме, но трябва да се изправим. В Мюнхен ни очаква специален мач, така че трябва да покажем на всички защо сме достигнали дотук", коментира Райс.

Последвайте каналите ни в: