Със силните си игри, централният защитник на чешкия Лишен (Бърно) Мартин Керанков попадна в полезрението на два от чешките грандове. От клуба на родения през 2006 година 193-сантиметров бранител не споменават имената на грандовете, но скоростно са започнали преговори за подписване на първи професионален договор с футболиста. Единия отбор, който проявява интерес и следи изявите на Мартин е Виктория (Пилзен).

Преди няколко седмици грандът беше разгромен с 2:6 от отбора на Лишен при U19. Въпреки че е още на 17 години и навършва 18 след няколко месеца, нашето момче изведе с капитанската лента своя тим и беше най-добрият на терена. Другия отбор е Сигма, който игра контрола с U18 на Лишен по време на прекъсването за националните отбори. Въпреки че загубиха минимално, Керанков отново остави отлични впечатления с играта си, като вкара и гол.

В първенството на чешката Елитна лига U18, Лишен, където Мартин Керанков е основен стълб в отбраната се бори за шампионската купа с отбора на Спарта. Спартанците водят само с три точки на Лишен на върха, но им предстои директен сблъсък. При победа златните медали и шампионската купа ще заминат за Бърно.

"До лятото със сигурност Керанков остава в Бърно. След това ще разгледаме всички оферти и ще преценим кое ще е най-доброто за него. Все още е рано да се каже нещо конкретно. Не изключваме възможността да остане в Бърно, тъй като за лятната подготовка ще бъде включен в първия отбор. В съвременния футбол много рядко се срещат централни защитници с ляв крак, което е още един плюс за Мартин", заяви мениджърът на българския футболист.

Последвайте каналите ни в: