Арсенал загуби с 0:2 от Астън Вила в двубой от 33-ия кръг на английската Висша лига и пропусна възможността да излезе начело в класирането.

Срещата започна отлично за гостите, които имаха възможност да открият резултата още във втората минута, но ударът на Оли Уоткинс премина над гредата.

Последва натиск на Арсенал и пропуск на Кай Хаверц десет минути по-късно.

Габриел Жезус също не успя да се разпише във вратата на Астън Вила в 17-ата минута, след като изстрелът му премина покрай гредата.

След половин час игра "артилеристите" поискаха дузпа за падане на Леандро Тросар в наказателното поле на съперника. Реферът и ВАР обаче подминаха ситуацията.

Пет минути преди края на първата част Оли Уоткинс удари гредата на вратата на Арсенал с шут от границата на наказателното поле.

До края на първата част Тросар и Букайо Сака пропуснаха за Арсенал.

Минути след почивката лондончани отново имаха претенции за дузпа за фаул срещу Габриел Жезус, но отново нямаше сигнал от съдията.

След час игра гредите отново спряха Астън Вила. Бомбен удар на Юри Тилеманс се отби първо в напречната, а след това и в лявата греда.

Бирмингамци успяха да поведат в 84-ата минута, в която Лука Дин намери Лиън Бейли и той на празна врата вкара за 1:0.

Само три по-късно Оли Уоткинс матира отбраната на Арсенал с прехвърлящ удар, озовал се срещу вратаря за 2:0.

Арсенал остана на втора позиция с равен брой точки с третия Ливърпул, който поо-рано днес загуби с 0:1 от Кристъл Палас. Лидер е Манчестър Сити със 73. Астън Вила е на четвърта позиция с 63.