Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп посочи многото пропуски и неубедителната игра на отбора си през първата част като основни причини за неуспеха срещу Кристъл Палас и загубата с 0:1 на "Анфийлд" от 33-тия кръг на Висшата лига, което е удар по амбициите на мърсисайдци за спечелване на титлата.

“Усещането е гадно, трябва ми време, за да приема случилото се. Показателите ни от първото полувреме не са толкова добри както тези от второто. Мисля, че беше очевидно, че преди почивката не играхме добре. Трябваше да видим реакция и я видяхме след паузата”, заяви Клоп след мача.

“Като цяло обаче не бяхме толкова убедителни. Не бяхме отлични, стана труден мач за нас. Кристъл Палас стигна до много ситуации, при които ние тичахме в грешната посока. От над 20 години, през които гледате как играят отборите ми, пресата и контрапресата са били на ниво, а в някои мачове дори великолепни. През първата част сега обаче нямаше нищо от това и се оказахме изоставащи с 0:1. През второто полувреме се опитахме да променим формацията на тима и увеличихме динамиката, което не беше добре за противника. В някой друг мач тези положенията щяха да влязат и щяхме да говорим как сме се наложили с 4:1, но във футбола нещата не стават така. Дали всичко това е в резултат на загубата от Аталанта преди дни? Наистина не знам, не мога да кажа. Бих откроил, че наистина нямахме късмет. През втората част Палас имаха шанс, че не ги наказахме, но в крайна сметка това е причината сега да стоим тук без нито една спечелан точка, а съперникът да е с три”, добави германецът.