Полузащитникът нa Манчестър Сити Матео Ковачич предполага, че отборът с най-здрави нерви ще триумфира с шампионската титла в Англия през този сезон. Защитаващите титлата си футболисти на Сити запазиха натиска върху довчерашните лидери Арсенал и Ливърпул, след като отнесоха застрашения от изпадане Лутън с 5:1 и вече имат 73 точки. Днес Ливърпул играе на свой терен с Кристъл Палас, а по-късно "артилеристите" приемат борещия се за място в Шампионската лига Астън Вила. И двата отбора трябва да спечелят, ако искат отново да бъдат над Сити в класирането, тъй като сега са с по 71.

"Невероятно забавно е. Три страхотни отбора се справят чудесно. Ще бъде трудно до края и да видим кой ще има по-здрави нерви в оставащите мачове. Наистина това първенство е изпитание за нервите. За нас беше важно да запазим напрежението над противниците ни, но на първо място сме фокусирани върху себе си, да печелим мачовете си и накрая ще видим какво ще се случи", продължи Ковачич.

Без съмнение, Манчестър Сити доминираше във всички аспекти над Шапкарите, но имаха огромен късмет да поведат в резултата само след 2 минути игра. Акробатично воле на норвежката звезда Ерлинг Холанд летеше доста извън целта, но пък намери в лицето японския защитник Дайки Хашиока и оттам се отклони в мрежата, превръщайки се в изключително злополучен автогол. Може би пестейки усилията си за реванша с Реал (Мадрид) в сряда в Шампионската лига, отборът от Манчестър игра изключително бавно и резултатът беше удвоен именно от Ковачич чак в 64-ата минута. След това Ерлинг Холанд от дузпа направи 3:0, а последните два гола паднаха в 87-ата и в 93-ата минута, реализирани от Джереми Доку и Йошко Гвардиол. Гостите от Лутън вкараха почетно в 81-ата минута чрез Рос Баркли.

"Продължаваме напред, свършихме си работата. Вкарахме пет гола. Честно, можеше и повече, но сме щастливи от поредните три точки. Така че трябва да продължаваме така. подхождаме фокусирано във всеки един мач и този не направи изключение. Гарантирам, че така ще бъде докрая. Трябва да запазим фокуса и да спечелим и в сряда", обясни хърватският национал. Ливърпул изглежда близо до отпадане в Европа, тъй като отстъпи у дома на Аталанта. Но и Арсенал, и Манчестър Сити са близо до напредване в Шампионската лига. Освен това, хората на Гуардиола са на полуфинал и за Купата на Англия срещу Челси.

Последвайте каналите ни в: