Антъни Гордън от Нюкасъл заяви, че едно класиране на тима за европейските турнири през следващия сезон би било страхотно, след като тимът им разби Тотнъм с 4:0 вчера и се нарежда на 6-о място във Висшата лига.

Евентуално второ поредно класиране за Европа би било сериозно постижение, като се има предвид пълния с контузии и противоречиви резултати сезон. През отиващата си кампания свраките отново се появиха в Шампионската лига, но колебанията около Нова година ги смъкнаха надолу. Един силен край на сезона – десет спечелени точки в последните четири мача ги нарежда наравно с Манчестър Юнайтед, който се бори за квота за Лига Европа.

"Впечатляващо е! Усетихме вкуса на турнирите на УЕФА миналата година и сега искаме още от същото. И с представяне като това срещу Тотнъм вчера, това няма да бъде много далече като постижение", доволен е Антъни Гордън, който вкара втория гол за убедителната победа.

Александър Исак вкара два пъти за водения от Еди Хау отбор, а също така увеличи и личната си сметка на 17 попадения. Гордън се радва, че двамата си партнират в предни позиции за Нюкасъл.

"Трудно е да опиша какво е чувството да играеш с него. Виждате сами на терена, непрекъснато показва колко е надарен. Той може да бъде един от най-добрите в света и когато е във форма, е просто неудържим", радва се Антъни Гордън.

Нюкасъл има 50 точки, на 10 след Астън Вила – който е 4-и с по-добра голова разлика, и вчерашния си съперник Тотнъм, така че е трудно да се повярва, че им предстои ново участие в Шампионската лига.

"Просто трябва да продължим да даваме всичко от себе си, а именно да се опитваме да спечелим всеки мач. Надяваме се, че сме близо до най-добрата форма, на която сме способни и трябва да продължим да вървим в тази посока“, каза мениджърът Еди Хау от своя страна.

За Тотнъм пък поражението е поредното дежа-вю, в което очакванията са крайно далечни от възможностите. "Шпорите" имат реални възможности да спечелят квота за новия формат на Шампионската лига, но им предстоят три мача с Арсенал, Челси и Ливърпул, които до голяма степен ще дадат отговор на много въпроси около крайното класиране.

Последвайте каналите ни в: