Лионел Меси прикова вниманието с изумителен гол, който отбеляза при победата на Интер (Маями) с 3:2 като гост на Спортинг Канзас Сити.

Мачът беше третият най-посетен в редовния сезон на МЛС в цялата история на шампионата. На стадиона в Канзас Сити присъстваха над 72 хиляди зрители. 

Ерик Томи се разписа два пъти за домакините - в 6-ата и 58-ата минути, докато за гостите точни бяха Диего Гомес в 18-ата, Меси в 51-ата и Луис Суарес в 71-ата.

 

36-годишният аржентинец прониза вратаря на Спортинг Канзас Сити Тимъти Мелия с топовен изстрел от дистанция, което доведе до обрата за гостите и Интер поведе с 2:1. Последва изравняване, за да дойде победното попадение на Суарес. При първия гол пък Меси се отчете с асистенция. 

Бодигардът на аржентинеца - Ясин Чеуко, имаше доста работа в този мач. Здравенякът на няколко пъти трябваше да се намесва и да тича по терена, гонейки фенове, опитващи се да достигнат до Меси.

Победата изкачи Интер (Маями) на върха в класирането в Източната конференция с 15 точки от 9 мача. Спортинг Канзас Сити е седми в Западната конференция с 10 точки.

 

Messi what a goal wtf

— Janty (@CFC_Janty)

 

Nothing is new he is the GOAT

— Lil (@LNSH_10)