Играещият в софийската четвърта лига отбор на ФК Скравена от едноименното село в Ботевградска община е оттеглил жалбата си срещу вписването на президента на БФС Георги Иванов, става ясно от публикация във Фейсбук.

На страницата си в социалната мрежа от Скравена обясняват, че решението е взето по време на заседание на Управителния съвет.

"След проведена среща между членовете на управителния съвет на ФК Скравена по повод възникналите разногласия в отбора с подадената жалба от президента на клуба г-н Петко Петков за оспорване легитимността за избор на президент на БФС, беше взето единодушно решение жалбата да бъде оттеглена.На 12.04.2024 взетото решение вече е факт. ФК Скравена пожелава успех на новоизбраното ръководство на БФС!", се казва в съобщението на клуба.

 

На 9 април се оказа, че председателят на клуба Петко Петков е депозирал жалба срещу резултатите от Конгреса за избор на президент на футболния съюз. Оказа се, че той е видял нарушения, за които не искаше да влезе в детайли, но е бил описал в писмото и новото ръководство на БФС не можеше да бъде вписано в търговския регистър.

Срещу избора на Георги Иванов обаче има още една жалба, която също е от аматьорски клуб. Преди няколко дни такова писмо депозира и Балкан 1952 (Варвара), който се състезава в областната група на Пазарджик. Балканци издигнаха за кандидат-президент бившия вратар Георги Градев, а сега са внесли и протест против резултатите от 15 март.