„Марица“ победи „Спартак“ с 0:4 в среща от 5 кръг в Регионалната група при децата, набор 2009. Възпитаниците на треньора Иван Михайлов не срещнаха трудности да спечелят този двубой и записаха резултатна победа. Срещата се игра на стадион „Работнически“ в неделя. Любомир Томов откри от свободен удар, а Петьо Клявков удвои. След страхотен удар на Даниел Велков топката закачи защитник на домакините и посети за трети път тяхната врата. Валентин Маринов оформи крайното 0:4.

В класирането „Марица“, с 9 точки, дели второто място с „Локомотив“ преди изиграването на останалите срещи от кръга. В следващия кръг „Марица“ почива по програма, а на 17-ти гостува на тима от базираната край спа хотел „Марково“ школа на „Марица“-2.

Другият отбор на "Марица" при набор 2009, който се състезава в група "Футбол 11" загуби от "Хебър" с 3:1. Срещата се игра на терена до училище "Св. Седмочисленици" в ЖК "Тракия". Голът за момчетата на Йордан Влашки реализира Димитър Каралилов.

При 2008 „Марица“ загуби от по-големите деца на „Родопа“ с 0:4, а при 2010 завърши наравно 1:1 с „Хебър“, като гола за възпитаниците на Величко Величков отбеляза Симеон Чалъков.