Старши треньорът на Левски – Николай Костов – даде пресконференция преди гостуването на „сините“ на Черно море.

Двубоят във Варна е в събота (13 април), от 20:15 часа. Наставникът на „сините“ „захапа“ ЦСКА-София и Лудогорец, като заяви, че, за разлика от тях“, Левски постоянно използва български футболисти.

„Много трудно се играе на „Тича“. Всички са го изпитали. Знаем срещу кой се изправяме. Настроили сме се да използваме всички наши сили за победа, въпреки трудностите, които преодоляваме в момента. Имаме доста играчи, на които няма да разчитаме. Не съм разговарял с доктора още. Психическото състояние няма как да е добро след такива загуби. Трябва да се отърсим. Колкото по-бързо се отърсим, толкова по-добре. Знаем много добре каква е стойността на този мач и как можем да търсим единствено победа, за да се подобри психическото състояние на отбора. Що се касае до физическото, имаме контузени основни играчи. Правим всичко възможно да се завърнат, за да подсилят отбора в този важен за нас момент. За да може умората да не пада върху едни и същи играчи, а да бъде разпределена по равно.

Въобще не мисля за Илиан Илиев, а за противодействието, което може да даде моят отбор на Черно море, а не на Илиан Илиев. Ние сме в добри отношения, уважаваме се, нямам търпение да разговарям с него на тема футбол, защото имаме какво да си кажем. Не знам дали забелязвате, в нашия отбор винаги има български футболисти, които използваме постоянно, за разлика от ЦСКА и Лудогорец. Винаги използваме минимум по трима-четирима. Развиваме си играчите от школата, което е в интерес и на Илиан Илиев, и на българския футбол.

Естествено,че може да се говори за игрова криза, ако не победим и Черно море. Винаги, когато губиш, настъпва игрова криза. Въпросът е, че не намерихме играта си в последните 90 минути и то срещу ЦСКА. Беше жизненоважно за играчите ни да се представим добре в този мач. И точно тези, които очаквахме да не подадат на напрежението, точно те го направиха.

Не е моментът да разговаряме за новия ми договор и за трансферите. След като Наско Сираков го е казал скоро, ще чакаме това скоро. Ще видим, ще обсъдим за нас какви са възможностите да променим нещата в клуба. Тази година беше на преодоляване на много трудности. Ние все още работим в режим на протест, който започна седмица преди началото на шампионата. Настоящите ни футболисти и всички, които са участвали и заминали, са имали дял за това клубът да може да облекчи финансовото си състояние. Всички футболисти се представят достойно. Като му дойде времето ще говорим за нов договор. Нека изчакаме това скоро“, коментира Сираков.