Ясен е първият отбор, който си осигури директно участие във Финалния турнир от Държавното първенство по волейбол за момчета под 16 години и турнира "Купа България" (10-16 юни). Това е ВК Люлин, който спечели първото място в Група Г от квалификационния турнир във възрастта.

Този поток бе изтеглен по-рано от първоначално предвидената програма именно заради предстоящото участие на ВК Люлин в Световните ученически игри (19-29 април). Останалите пет групи ще излъчат своите финалисти на 24 и 25 април.

ВК Добруджа 07 и ВК Люлин решиха победителя в групата в последната среща. Те постигнаха по две победи, като клубът от Добрич не загуби гейм. Двата тима се изправиха един срещу друг в последния мач от потока, а столичани се наложиха с 3:1.

Така Добруджа 07 остава на втора позиция и заедно с Берое 2016 ще участват в допълнителен турнир, който ще се проведе на 15 и 16 май. Клубът от Стара Загора остана трети, след като записа един успех – 3:0 над Хан Аспарух. Тимът от Исперих приключи участието ви в първенството без спечелен мач.

Последвайте каналите ни в: