Ливърпул приема Аталанта в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Мърсисайдци спорят за титлата в Англия, докато италианците са шести в Серия А и имат две победи в последните си девет мача във всички турнири. Поради натоварената програма Юрген Клоп е направил доста промени.

Костас Цимикас, Ибрахима Конате и Джо Гомес са титуляри за сметка на Робъртсън, Куанса и Брадли, които започнаха срещу Манчестър Юнайтед преди няколко дни. Къртис Джоунс е част от халфовата линия на мястото на Доминик Собослай, а Харви Елиът и Коди Гакпо също са в стартовата единайсеторка. Мохамед Салах и Луис Диас са оставени на пейката. На резервната скамейка са и наскоро възстановилите се от контузии Трент Александър-Арнолд, Диого Жота и Стефан Байчетич.

Team news is in for tonight's #UEL clash with Atalanta 👊

— Liverpool FC (@LFC) April 11, 2024

Аталанта е без контузения Джорджо Скалвини, а Шарл Де Кетеларе не е напълно възстановен, но е сред титулярите. Сеад Колашинач се очакваше да бъде в стартовия състав, но в последния момент се разбра, че има травма. На вратата е Хуан Мусо, въпреки че в Серия А титуляр е Марко Карнесеки.

ЛИВЪРПУЛ - АТАЛАНТА

ЛИВЪРПУЛ: Келъхър, Цимикас, Конате, Ван Дайк, Гомес, Ендо, Мак Алистър, Джоунс, Елиът, Гакпо, Нунес

АТАЛАНТА: Мусо, Джимсити, Хиен, Де Роон, Дзапакоста, Пашалич, Едерсон, Руджери, Коопмайнерс, Де Кетеларе, Скамака

Последвайте каналите ни в: