Шефилд Юнайтед ще започне следващия сезон, в който се състезава в Чемпиъншип, с две точки по-малко. Още две допълнителни точки "висят" като условно наказание за "остриетата". Такава санкция наложи Английската футболна лига на клуба (EFL) заради просрочени плащания към други клубове по време на сезон 2022/23, в който Шефилд Юнайтед спечели промоция за Висшата лига. Освен това "остриетата" ще трябва да платят на EFL 310 455 паунда.

Това наказание е факт след споразумение между клуба и Английската футболна лига, така че Шефилд Юнайтед няма да обжалва. Иначе позицията на клуба е, че въпросните суми са били изплатени напълно, като в няколко случая е имало забавяне само с няколко дни, а в други е било налице предоговаряне на сроковете, които са били спазени. От "Брамал Лейн" обаче са решили, че е по-добре да сключат споразумение, тъй като е съществувал риск от отнемане на повече точки или налагане на ембарго за трансфери.

По всичко изглежда, че "остриетата" ще се завърнат в Чемпиъншип още през следващия сезон, тъй като в момента отборът е на последно място във временното класиране на Премиър лиийг, на девет точки от спасителната зона при оставащи седем мача до края на сезона.

Последвайте каналите ни в: