Карен Хачанов се класира за своя първи четвъртфинал на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло след успех днес над световния номер 4 Даниил Медведев с 6:3, 7:5,

Това е четвъртата победа в кариерата на 27-годишния руснак над тенисист от Топ 5. Двамата с Медведев предложиха на зрителите интересен сблъсък със силни и дълбоки удари от основната линия. Разликата дойде от по-добрата концентрация на Хачанов в решаващите моменти, а успехът му стана факт след час и 53 минути игра.

Second Masters 1000 QF on clay ✅@karenkhachanov defeats Medvedev 6-3 7-5 for his fourth Top 5 win 👏#RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/vjJXEJG26z

— Tennis TV (@TennisTV) April 11, 2024

"Загубих няколко тежки мача от него на твърди кортове. На клей все още нямам титла, но имам добри резултати на тази настилка. Катодвата четвъртфинала на "Ролан Гарос". Като цяло смятам, че моите резултати на клей са по-добри от неговите. Освен това той многократно е казвал, че не обича да играе на клей. Това ми дава допълнителна увереност. Играта на шамот е по-различна и това е начинът, по който се опитах да подходя днес. Използвах повече спин и се опитах да го накарам да стои зад линията. Няколко разлики между играта на твърди кортове и на клей", заяви Хачанов след успеха си.

15-ият в схемата осъществи решителен пробив в осмия гейм на първия сет, а след това във втория записа 11 уинъра и допусна само три непредизвикани грешки, за да подобри баланса си срещу своя сънародник на 2-5.

Khach of the day 😎@karenkhachanov upsets number 4 seed Medvedev, sending him through to the quarter-finals in Monte-Carlo!#RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/yzfDeQcB9n

— Tennis TV (@TennisTV) April 11, 2024

Предстоящият четвъртфинал ще бъде осми в кариерата на Карен Хачанов в сериите “Мастърс”, като победата му срещу Медведев е неговата първа над играч от Топ 5 през този сезон. Той достигна тази фаза в последните осем от деветте “Мастърс” турнира.

“Най-важното е да бъда постоянен. Мисля, че напоследък резултатите ми стават все по-добри. След това ще мисля как да побеждавам най-добрите и да бъда на върха. Нужна е последователност в действията и аз ще продължа да работя върху това”, добави Хачанов, който спечели титлата в Доха по-рано този сезон.

В следващия кръг руснакът ще срещне победителя от двубоя между поставения под №5 Александър Зверев и 12-ия Стефанос Циципас.

Даниил Медведев спечели първата си титла на клей в Рим през 2023-та. Той е с баланс 19-5 за годината, като най-добрият му резултат е финал на Откритото първенство на Австралия.

Последвайте каналите ни в: