Бившият футболист на Барселона и националния тим на Бразилия Дани Алвеш ще остане на свобода, след като съд в Барселона отхвърли днес обжалване от страна на прокуратурата. Той бе осъден на 4 години и половина затвор за изнасилване, но бе пуснат на свобода преди по-малко от месец, след като плати гаранция от един милион евро. На него му бяха необходими пет дни да събере сумата за освобождаването си.

Алвеш бе освободен на 25 март от затвора Брианс 2 в Сан Естебан Састровирас, на 40 км северозападно от Барселона.

Бразилецът изкара в ареста повече от година, след като бе обвинен от млада жена в изнасилване в нощта на 30 срещу 31 декември 2022 година.

На Дани Алвеш бяха отнети двата испански паспорта и той има забрана да напуска страната. Той има и забрана да се приближава на повече от километър от дома и от местоработата на жертвата или да търси контакт с нея. Бившият футболист трябва да се явява всеки петък в съда в Барселона.

По време на процеса 40-годишният бразилец поддържаше версията, че сексуалният акт с жената е бил по взаимно съгласие, но неговата защита бе затруднена заради честата смяна на показанията. 

Последвайте каналите ни в: